Pretraživanje

PRESS ROOM : Vijesti

Potpisan Ugovor za izradu projektne dokumentacije za Terminal Škrljevo

Nepoznata riječ: 4.9.2013.
|
Vijesti : Potpisan Ugovor za izradu projektne dokumentacije za Terminal Škrljevo

Uprava Luke Rijeka d.d. potpisala je u utorak, 03.09.2013. godine Ugovor za izradu projektne dokumentacije za izgradnju infrastrukture i suprastrukture na lučkom pozadinskom terminalu Škrljevo. Ugovor je potpisan s arhitektonskim projektnim uredom Randić i suradnici d.o.o. iz Zagreba, koji je posao dobio na javnom natječaju raspisanom u lipnju 2013. godine. Ukupna cijena ugovorenog posla iznosi 4,845 milijuna kuna, a rok izrade projektne dokumentacije je 300 dana. Cjelovit paket potrebne dokumentacije bit će rađen po pojedinim fazama projekta pa će se na taj način omogućiti ishođenje uporabnih dozvola i fazno puštanje u pogon pojedinih dijelova projekta.

U dokumentaciji će biti projektirana gradnja pozadinskog kontejnerskog terminala, rekonstrukcija postojećih kolnih i manipulativnih površina, rekonstrukcija postojeće i gradnja nove infrastrukture, formiranje novih operativnih platoa, gradnja novih i rekonstrukcija postojećih skladišnih kapaciteta, gradnja nadstrešnica za skladištenje i manipulaciju robom, gradnja upravne zgrade, sadržaja za zaposlenike, ulazne građevine te svi ostali potrebni prateći sadržaji.

Planirana ukupna vrijednost investicije na Terminalu Škrljevo iznosi preko 40 milijuna eura, a ovim Ugovorom učinjen je novi korak u modernizaciji lučkog pozadinskog terminala na Škrljevu koji će značajno povećati kapacitete luke Rijeka, osobito u kontejnerskom prometu.

Nepoznata riječ: 30.10.2014.

Konferencija za novinare na pozadinskom lučkom Terminalu Škrljevo

Predstavljeni poslovni rezultati za devet mjeseci 2014. godine

Nepoznata riječ: 24.7.2014.

U šest mjeseci 2014. godine promet povećan za 17%

Promet svih suhih tereta u Luci Rijeka ukupno viši za 10%

Nepoznata riječ: 3.5.2013.

Luka Rijeka d.d. : Svečanost na Orlandovom gatu

Svečanost na Orlandovom gatu

Predsjednik Vlade Zoran Milanović službeno pustio u pogon nove lučke obalne dizalice